top of page

Επιλέγοντας πρόγραμμα ασύρματης παραγγελιοληψίας!

Τα συστήματα διαχείρισης χώρων εστίασης, γνωστά ως POS (Point Of Sale) ή Συστήματα Ασύρματης Παραγγελιοληψίας, πλέον χρησιμοποιούνται από σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης, σε εστιατόρια και café. Σήμερα είναι δεδομένο πως ένα σύστημα παραγγελιοληψίας είναι αναγκαίο για μία τέτοια επιχείρηση. Τί χαρακτηριστικά όμως πρέπει να έχει για να βοηθήσει τόσο στην οργάνωση, όσο και στην αύξηση του κέρδους της επιχείρησής σας;

Ας εξετάσουμε τις πιο σημαντικές δυνατότητες ενός POS Software, προκειμένου να ανακαλύψουμε τι κερδίζει και με ποιο τρόπο κανείς σε σχέση με το δικό του εστιατόριο ή café.



Εύχρηστη εφαρμογή διαχείρισης Σάλας

Μια σύγχρονη εφαρμογή ασύρματης παραγγελιοληψίας είναι συμβατή τόσο σε Android όσο και σε ios (Apple) συσκευές, είναι τόσο απλή στην χρήση, που κάποιος μπορεί να τη χειριστεί εύκολα, χωρίς πολλές οδηγίες, και μπορεί να δεχτεί πληρωμές με πιστωτική κάρτα στην ίδια συσκευή.

Τι κερδίζετε: Οι παραγγελίες μεταφέρονται αυτόματα στους σταθμούς παραγωγής, χωρίς extra χρόνο για πήγαινε-έλα και περαιτέρω επικοινωνία με κουζίνα και μπαρ, αυξάνοντας τον παραγωγικό χρόνο του service. Αποκτάτε έλεγχο και μειώνονται τα λάθη που μπορούν να γίνουν στη μεταφορά των παραγγελιών, αλλα και στους λογαριασμούς, πληρωμές, τα ρέστα κ.ο.κ. Τέλος, με το σύστημα πληρωμής με κάρτα απευθείας στη συσκευή παραγγελιοληψίας χωρίς την χρήση POS από την τράπεζα, εξοικονομείτε από το κόστος αγοράς και συντήρησης αυτών των συσκευών.




Οθόνη τηλεφωνικών παραγγελιών & Delivery

Οι δυνατότητες διαχείρισης Delivery, που προσφέρουν αυτόματη εύρεση πελατών μέσω αναγνώρισης κλήσεων, αποτύπωση παραγγελιών στον χάρτη και εύκολη καταχώρηση ακόμα και των πιο απαιτητικών και πολύπλοκων παραγγελιών του πελάτη σε σύντομο χρόνο, είναι σχεδόν αυτονόητες πλέον για μια εφαρμογή παραγγελιοληψίας, αλλά πολύ σημαντικές για να μείνουν έξω από αυτήν τη λίστα.


Τι κερδίζετε: Με την live αποτύπωση των παραγγελιών σας στον χάρτη μπορείτε να συντονίζετε με τον βέλτιστο τρόπο τους διανομείς και αποφεύγονται τα άσκοπα δρομολόγια, με αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση και την μείωση του κόστους. Επίσης, το κατάλληλο Delivery software θα βοηθήσει στην βελτιστοποίηση της σχέσης σας με τους πελάτες σας, αφού γνωρίζετε τις δυνατές σας περιοχές, αλλα και κρατώντας ένα ιστορικό για τον καθένα αυτόματα.



Η δική σας εφαρμογή Delivery (eshop)

Μία πλήρης και σύγχρονη σουίτα ασύρματης παραγγελιοληψίας σας προσφέρει τη δυνατότητα να στήσετε εύκολα το δικό σας website (eshop), προσαρμοσμένο πάντα στη δική σας εταιρική ταυτότητα. Κατ’ επέκταση, μπορείτε να έχετε και τη δική σας εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.


Τι κερδίζετε: Είναι δεδομένο ότι χρόνο με το χρόνο στο delivery οι online παραγγελίες κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος σε σχέση με τις τηλεφωνικές. Αν λοιπόν δεν έχετε το δικό σας e-shop και βασίζεστε μόνο σε τρίτες πλατφόρμες για τις online παραγγελίες σας, είστε καταδικασμένοι να δίνετε προμήθεια ακόμα και για τους πελάτες που είναι πιστοί σε εσάς. Ακόμα, η online πλατφόρμα σας είναι συνδεδεμένη με τη σύστημα παραγγελιοληψίας σας, γλυτώνοντάς σας πολύτιμο χρόνο.



Η διαχείριση της αποθήκης

Δυνατότητες όπως έλεγχος αποθεμάτων, food cost, αξιολόγηση plate cost, διακύμανση τιμών, αναφορά φύρας και online παραγγελιών στους προμηθευτές, δεν είναι διαθέσιμες σε όλα τα λογισμικά παραγγελιοληψίας και πολλές φορές είναι δύσχρηστες, είναι όμως εξαιρετικά σημαντικές από πλευράς αυξησης του κερδους.


Τι κερδίζετε: Με ένα σύστημα αποθήκης στο οποίο είναι καταχωρημένες όλες οι συνταγές σας θα έχετε πλήρη έλεγχο των πρώτων υλων. Βλέποντας το απόθεμα της αποθήκης σας online και έχοντας αναλυτικές αναφορές σχετικά με το τι πετάτε θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τόσο το προσωπικό της κουζίνας, όσο και τις παραγγελίες σας και να περιορίσετε περιττά έξοδα. Θα μπορείτε να δείτε από ποιά σημεία του menu σας βγαίνετε περισσότερο κερδισμένοι και να κάνετε τις ανάλογες διορθωτικές κινήσεις. Ακόμα, θα μπορείτε να έχετε μια πληρέστερη εικόνα για τις παραγγελίες που γίνονται στους προμηθευτές σας και να ενημερώνεστε άμεσα για τις διακυμάνσεις στις τιμές τους, που θα σας οδηγήσει είτε σε μια νέα έρευνα αγοράς ή σε μία από πλευράς σας αλλαγή τιμών.




Συστήματα Loyalty και Promotion

Πολλά προγράμματα παραγγελιοληψίας δίνουν δυνατότητες επιβράβευσης πελατών με κάρτες πόντων, έκδοσης εκπτωτικών vouchers, δημιουργίας πακέτων προσφορών (combos) και συστήματος αποτύπωσης γνώμης των πελατών σας.


Τι κερδίζετε: Η κοινή συνισταμένη αυτών των συστημάτων είναι η δημιουργία σχέσης “πιστότητας” με τους πελάτες σας. Οι πελάτες που νιώθουν κοντά στην επιχείρηση και έχουν μια σχέση διάδρασης με αυτήν είναι το κλειδί της επιτυχίας των επιχειρήσεων που έχουν στόχο μία μακροχρόνια εδραίωση της αποδοχής τους στην περιοχή που δραστηριοποιούνται.


Οθόνες κουζίνας και πάσου

Για τη συγχρονισμένη λειτουργία του συστήματος παραγγελιοληψίας και για την ολοκληρωμένη εμπειρία διαχείρισης που προσφέρει, εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι να υπάρχουν οι κατάλληλες οθόνες κουζίνας και πάσου.

Τι κερδίζετε: Σίγουρα η οθόνη κουζίνας δεν είναι για όλους. Πολλές φορές μπορεί να είναι περισσότερο μπελάς παρά λύση. Όταν όμως μιλάμε για μία κουζίνα με πολλά πόστα παραγωγής και πάσο, τότε τα αποτελέσματα σε σχέση με τον συντονισμό των εργαζόμενων στην κουζίνα, τον συντονισμό μεταξύ κουζίνας και πάσου και η μείωση των λαθών είναι θεαματικά.

Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης χρόνου παρασκευής κάθε πιάτου, ώστε να ξέρετε τι είναι αυτό που πήγε πίσω κάθε ημέρα το πάσο σας, και άλλα στατιστικά σε σχέση με την ταχύτητα σερβιρίσματος.




Οι αυτόματοι πωλητές (Κιόσκι)

Το επόμενο βήμα, κυρίως για τα fast food/street food καταστήματα: οι αυτόματοι πωλητές. Μεγάλες (ή και όχι) οθόνες, από όπου οι πελάτες μπορούν να δουν το μενού, να παραγγείλουν και να πληρώσουν.


Τι κερδίζετε: Με τον τρόπο αυτό μειώνονται οι ουρές στα ταμεία, ενώ μπορείτε ταυτόχρονα να εξυπηρετείτε περισσότερους πελάτες, αποφεύγοντας το συνωστισμό που σε πολλές περιπτώσεις δίνει αρνητική εικόνα και αυξάνει τους χρόνους εκτέλεσης των παραγγελιών. Αν υπάρχουν ώρες αιχμής στην επιχείρησή σας που οι πελάτες δυσανασχετούν ή και φευγουν λόγο της ουράς, τότε οι αυτόματοι πωλητές είναι η λύση στο πρόβλημά σας.



Εύχρηστα και αναλυτικά στατιστικά

Ένα σύγχρονο σύστημα ασύρματης παραγγελιοληψίας σας προσφέρει ακόμα ένα ιδιαίτερα σημαντικό πλεονέκτημα. Μπορείτε να έχετε στις συσκευές σας, απ’ όπου κι αν βρίσκεστε, αναλυτικές εύχρηστες αναφορές σε νούμερα και γραφήματα, ώστε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζετε τι συμβαίνει στην επιχείρησή σας.


Τι κερδίζετε: Θα ξέρετε στατιστικά σε σχέση με το κάθε προϊόν σας, τη διαθεσιμότητά του στην αποθήκη, την πηγή των εσόδων σας, των όγκο των παραγγελιών, το foodcost και πολλά ακόμα. Έτσι, θα είστε σε θέση να λαμβάνετε συγκεκριμένες και περισσότερο αποτελεσματικές αποφάσεις για τη διαχείριση και την εξέλιξη της επιχείρησής σας, βασιζόμενοι σε ακριβείς πληροφορίες κάθε στιγμή.



Bonus δυνατότητα: Cloud ή οχι

Θα πρέπει το σύστημα παραγγελιοληψίας να είναι cloud; Ή θα πρέπει να εμπιστευθείτε ένα σύστημα που λειτουργεί τοπικά; Η απάντηση είναι Cloud και είναι τόσο ξεκάθαρη που θα πρέπει να θεωρείτε ότι αν κάποιος σας λέει το αντίθετο κατά πάσα πιθανότητα οι γνώσεις του πάνω στο αντικείμενο είναι ελλιπείς.


Τι κερδίζετε: Το βασικότερο που κερδίζετε από ένα σύστημα παραγγελιοληψίας cloud είναι η ασφάλεια, όσο και αν αυτό είναι το βασικό επιχείρημα των πολέμιων του cloud. Όσο κρατάτε τους κωδικούς σας για τον εαυτό σας (και αυτοί δεν είναι η ημερομηνία γέννησής σας) και τους αλλάζετε τακτικά, το cloud είναι το πιο ασφαλές σημείο που μπορείτε να φυλάτε τα δεδομένα σας.

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό κέρδος βασίζεται στην ευχρηστία που σας δίνει το να μπορείτε να δείτε τα ταμεία, να καταχωρείτε παραστατικά ή και να δείτε αναφορές από οπουδήποτε με την προσωπική σας συσκευή.



Κάντε το επόμενο βήμα στην αναβάθμιση της επιχείρησής σας, περνώντας στον κόσμο και τις δυνατότητες που προσφέρει μια σύγχρονη, πλήρης σουίτα ασύρματης παραγγελιοληψίας!


2.213 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Υπόθεση Foodcost

Υπόθεση Delivery

bottom of page